Frøholm / Leren består av interiørarkitekt MNIL Eili Frøholm Olsen i Design i sentrum og blomsterdesigner Marianne Leren. De samarbeider tverrfaglig om installasjoner og utstillingskunst. BOOK duoen til unik design av messestand, interiørdekor i firmabygg, events og selskap.
Les mer om samarbeidet her.

sdr

Frøholm / Leren ble invitert av Nordic Living til å designe et inspirasjonsområde for deres første messe i Lillestrøm 23.-25. januar 2019. Med konseptet BALANCE stilte duoen spørsmål rundt forholdet mellom interiør og natur, og søkte å utfordre grensene mellom de to fagene på en ny og spennende måte.

I dagens interiørtrend er plantematerialer representert med blomstertapeter og kompakte plantevegger, og Frøholm / Leren ønsket å vise at levende vegger kan være så mye mer. Standen ble satt sammen av to elementer basert i henholdsvis Frøholms interiørverden og Lerens blomsterverden. Elementene hørte sammen og spilte på lag, men de utfordret også hverandre. En grønn korridor og en skyggevegg ble bygget opp med rammeverk, botaniske materialer og lys- og skyggevirkninger.

cof

sdr

Skyggeveggen bestod av et enkelt rammeverk med papir som ble lyssatt fra en side. Her fikk publikum en todelt utstillingsopplevelse; på en side sto produktene i farger og kunne tas og kikkes på, på den andre siden danset fantastiske skygger av produkter sammenstilt med de botaniske kreasjonene til Leren i sort hvitt over lerretet.

cof

Den grønne korridoren var bygget opp på lignende vis, men rammeverket ble fylt med botaniske materialer for å gi det uttrykket og følelsen duoen ønsket. Den var et utstillingslokale man kunne gå rundt og inni. Ved inngang og utgang hadde korridoren et lett uttrykk med eføy og ruscus, mens midten var preget av mose, furu og en deilig lukt av skog og natur. Det føltes som om det grønne grodde ut av treverket, hadde viklet seg inn i sprinkler i taket, og blandet seg med produktene. Det var en symbiose av interiør og natur.

Med verket BALANCE ønsket Frøholm / Leren å utfordre og inspirere utstillere og publikum til å tenke annerledes rundt bruken av naturelementer i design av showroom, butikker og egne hjem. Når man jobber med fagene sidestilt og forsøker å viske ut grensene mellom disse kan en plante kaste flotte skygger på en vegg og eliminere behovet for vegghengt kunst, eller en romdeler fremtre fra hengende eføy.

cof

sdr


I mai 2017 deltok de på den anerkjente spanske blomsterfestivalen Temps de Flors. Duoens valgte ruinen Antic Cinema Modern, en gammel kino som brant i 1988. Med konseptet TID ønsket de å understreke kontrastene i den gamle kinosalen. Med kun stålbjelker i taket er kinoen et sted der tiden ikke har stått stille. Naturen har kommet inn og tatt tilbake.
Med kinoens eksisterende arkitektur som bakteppe introduserte de resirkulerte materialer og naturlige elementer, som bambus, evighetsblomster og gamle røde løpere fra kinoen som et tegn på respekt både for naturen, og historien av bygget. Hver dag var det tydelig hvordan solen, vind og regn spilte en stor rolle i verket med å kaste skygger og å lage lyd.
IMG_6821

Les mer om prosjektet her

Med nærmere 200 utstillere hadde Temps de Flors festivalen i 2016 over 200 000 besøkende og ble i 2011 kåret av National Geographic som et av verdens topp ti destinasjoner.

IMG_6733

dav

IMG_6375